Στους δρόμους της Βρετανίας οι ειδικές δυνάμεις για τους τζιχαντιστές - ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Στους δρόμους της Βρετανίας οι ειδικές δυνάμεις για τους τζιχαντιστές

Τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων, ανάμεσά τους και αυτούς που περιλαμβάνονται στις μονάδες ταχείας αντίδρασης ετοιμάζονται να βγάλουν στους δρόμους οι Αρχές για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

Το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Εσωτερικών θα αποφασίσουν έπειτα από μια διαδικασία αξιολόγησης πού θα τοποθετηθούν αρκετές εκατοντάδες άνδρες των ενόπλων δυνάμεων για να συνδράμουν την αστυνομία σε περίπτωση εκδήλωσης κρίσης, ανέφεραν βρετανικά ΜΜΕ.

Ο υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον φέρεται να είπε, σύμφωνα με πολλές βρετανικές εφημερίδες, ότι οι μονάδες ταχείας αντίδρασης των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στο παρελθόν ήταν επικεντρωμένες στην αντιμετώπιση απειλών εκτός της Βρετανίας, αλλά πλέον θα συμπεριληφθούν σε σχέδια αντιμετώπισης εσωτερικών κρίσεων.

«Εξετάζουμε τώρα πώς θα προασπίσουμε το ΗΒ και πώς θα βοηθήσουμε την αστυνομία να το κάνει», είπε ο Φάλον σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Σιέρα Λεόνε. Εξετάζεται το «πώς θα αναπτυχθούν» καθώς και οι τρόποι που ο στρατός «θα υποστηρίξει την αστυνομία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών στο Παρίσι και στην Κοπεγχάγη.


ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε. ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΒΙ. ΠΕ. Ηρακλείου Τ.Κ. 71601

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ: 2810-398100
Fax: 2810-398015
Marketing: 2810-398112-113
Αγγελίες: 2810-398101, 152

[email protected]
[email protected]
Powered by Media Graphics
Άδειες