5 Σχολές Επιστημών Υγείας που αξίζουν την προσοχή σας - ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

5 Σχολές Επιστημών Υγείας που αξίζουν την προσοχή σας

Ο κλάδος της υγείας πολλές φορές θεωρείται παρεξηγημένος, είτε για τις ευκαιρίες που προσφέρει, είτε για το σύστημα με το οποίο λειτουργεί. Ξέρουμε ότι οι περισσότερες μαμάδες θα θέλατε το παιδί σας να γίνει Γιατρός και να το λέτε με καμάρι… το παιδί σας το ρωτήσατε όμως; Κι ο κύριος λόγος που το αναφέρουμε είναι διότι η επιλογή να ασχοληθεί το παιδί σας με τον τομέα της υγείας χρειάζεται αρκετή προσοχή και πάνω απ' όλα να είναι μια συνειδητή απόφαση.

Θα ξεκινήσουμε με την επιστήμη της Κτηνιατρικής! Πολλοί γονείς πιστεύετε  ότι το παιδί σας μπορεί να επιλέξει αυτό το τμήμα για να ανοίξει ένα ιατρείο μικρών ζώων. Ναι, φυσικά κι αυτό αποτελεί επιλογή από τις συγκεκριμένες σχολές, αλλά η Κτηνιατρική προσφέρει μια πληθώρα επιλογών ενασχόλησης με την υγεία, όπως η υγεία των παραγωγικών ζώων και των ζώων συντροφιάς, η προστασία της υγείας του καταναλωτή από ζωοανθρωπονόσους (ασθένειες οι οποίες μεταφέρονται από τα ζώα στον άνθρωπο) ακόμα και με τη Γενετική, κατ' αποκλειστικότητα στην ενασχόληση με τη μεταφύτευση γονιμοποιημένων ωαρίων στα θηλαστικά ζώα, η κτηνοτροφία κ.ά. Όσον αφορά την επιχειρηματικότητα σε αυτόν το τομέα, μπορούν να ιδρύσουν το δικό τους εργαστήριο ελέγχου τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Έναν άλλο σημαντικό τομέα της Υγείας αποτελούν τα λεγόμενα «παραϊατρικά» επαγγέλματα. Υπάρχουν 3 ομάδες τμημάτων που ασχολούνται με τη φροντίδα και τη θεραπεία του Ανθρώπου. Μιλάμε για τα τμήματα της Εργοθεραπείας, της Φυσικοθεραπείας και της Λογοθεραπείας. Τα μαθήματά τους δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για το παιδί σας αν έχει επιλέξει κάποια άλλη κατεύθυνση, εκτός της Θετικής. Επίσης, δεν υπάρχουν αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, κάτι που θα προσφέρει αρκετές προοπτικές εύρεσης εργασίας μελλοντικά στο παιδί σας.

Η επιλογή μεταξύ των τριών εξαρτάται κυρίως από το είδος των προβλημάτων που θέλει να ασχοληθεί μελλοντικά ο υποψήφιος, ενώ, για το τμήμα της Εργοθεραπείας, πρέπει να διαθέτει ιδιαίτερο ψυχικό σθένος καθώς θα ασχολείται με άτομα που έχουν σωματικά ή νοητικά προβλήματα και κάποιες μορφές ειδικών αναγκών (π.χ. σύνδρομα, νοητική στέρηση κτλ), κυρίως μέσα από βιωματικά παιχνίδια και χειρονακτικές δραστηριότητες.

Η Φυσικοθεραπεία επικεντρώνεται στην αποκατάσταση μυϊκών τραυματισμών, περισσότερο από αθλητικές δραστηριότητες όπου αν το παιδί σας επιλέξει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, έχει πολλά διαφορετικά τμήματα στα οποία μπορεί να εξειδικευθεί και να βρει απασχόληση. Ο Λογοθεραπευτής από την άλλη, ασχολείται με παιδιά με προβλήματα άρθρωσης, ομιλίας και φωνής. Κι εδώ η εκπαίδευση κι αποκατάσταση των παιδιών γίνεται μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Τέλος, μια αναπτυσσόμενη τάση στην αγορά είναι η επιχειρηματικότητα σ' αυτούς τους τομείς, με τη συνεργασία των τριών επαγγελμάτων που προαναφέραμε και τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης και Φροντίδας.

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός τον τομέα της Διαιτολογίας. Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τα 3 ΤΕΙ που υπάρχουν στον συγκεκριμένο κλάδο, προσφέρουν στο παιδί σας εξίσου καλές σπουδές. Δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης σε τμήματα διατροφής ιδιωτικών και δημόσιων κλινικών, ινστιτούτα αδυνατίσματος, μονάδες μαζικής παραγωγής τροφίμων, βιομηχανίες παρασκευής ειδικών τροφίμων (παιδικών τροφών, διαβητικά προϊόντα κ.λ.π.) κι η λίστα αυτή δεν έχει τελειωμό. Φυσικά, μόνο από τα προαναφερθέντα τμήματα θα μπορεί το παιδί σας να ανοίξει το δικό του γραφείο Διαιτολόγου.

Πηγή: Βιβλίο Πάμε… Πανεπιστήμιο 2017

Σπύρος Μιχαλούλης, Νίκος Παυλάκος, Συγγραφείς του βιβλίου

«Πάμε… Πανεπιστήμιο 2017», Εκδόσεις: Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας.


ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε. ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΒΙ. ΠΕ. Ηρακλείου Τ.Κ. 71601

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ: 2810-398100
Fax: 2810-398015
Marketing: 2810-398112-113
Αγγελίες: 2810-398101, 152

[email protected]
[email protected]
Powered by Media Graphics
Άδειες