Έκθεση - Η Τελευταία Επανάληψη - ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Έκθεση - Η Τελευταία Επανάληψη

ΔΩΡΕΑΝ ανοιχτό επαναληπτικό μάθημα για την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα (Έκθεση) διοργάνωσαν τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου. Την Παρασκευή  13 Μαΐου 2016 στις 18.00 μ.μ. στο  Ξενοδοχείο ATRION (Ηράκλειο, Χρονάκη 9) πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο μάθημα, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους υποψηφίους και αφορά την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων και το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Εκτός από τους μαθητές το μάθημα- εισήγηση παρακολούθησαν και καθηγητές φιλόλογοι.  

Το μάθημα- παρουσίαση έγινε με χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Αναλύθηκαν τα μέρη του διαγωνίσματος και έγιναν κρίσιμες επισημάνσεις. Αρχικά έγιναν παρατηρήσεις για την τεχνική με την οποία συντάσσουμε Περίληψη, η οποία αποτελεί το ¼ του διαγωνίσματος  (25 από τις 100 μονάδες). Η Περίληψη απαιτεί έξυπνη προπαρασκευή και σωστές τεχνικές πύκνωσης.

Το δεύτερο μέρος στην εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας αφορά ασκήσεις  από τη θεωρία του μαθήματος (κατά τα τρία χρόνια του Λυκείου) αλλά και γλωσσικές ασκήσεις. Παρουσιάστηκε όλη η γκάμα των ασκήσεων που ζητούνται και θα γίνουν οι απαραίτητες επισημάνσεις, με βάση τα λάθη που «συνηθίζουν» οι υποψήφιοι . Αυτό το μέρος του διαγωνίσματος αξιολογείται με 35 μονάδες.

Το τρίτο μέρος του μαθήματος (40 μονάδες) αφορά την αναπαραγωγή κειμένου, με άλλα λόγια το γράψιμο μιας έκθεσης. Έγιναν οι απαραίτητες επισημάνσεις για  τον τρόπο διαχείρισης του θέματος της Έκθεσης, για την κρισιμότητα της προπαρασκευής, πριν ακόμα ξεκινήσει η συγγραφή στο «καθαρό». Παρουσιάστηκαν επίσης μεθοδολογίες οργάνωσης, δομής, ανάπτυξης και τεκμηρίωσης των απαντήσεων.

Το υλικό είναι εμπλουτισμένο με στοιχεία που κάνουν την παρουσίαση συγχρόνως εύπεπτη και διασκεδαστική, προκειμένου να μην επιβαρύνει τη διάθεση των υποψηφίων παραμονές των εξετάσεων. Φυσικά και δεν έλειψαν τεχνικές συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων.

Εισηγητής του μαθήματος ήταν ο κ. Μ. Μαυράκης, φιλόλογος, Δ/ντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου, Υπεύθυνος Φιλολογικού Τμήματος, από τους συγγραφείς των βιβλίων « Η Έκθεση στο λύκειο», των Εκδόσεων Πουκαμισάς.


ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε. ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΒΙ. ΠΕ. Ηρακλείου Τ.Κ. 71601

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ: 2810-398100
Fax: 2810-398015
Marketing: 2810-398112-113
Αγγελίες: 2810-398101, 152

[email protected]
[email protected]
Powered by Media Graphics
Άδειες