Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές & γονείς - ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές & γονείς

Για δέκατη πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία «Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο ξενοδοχείο Astoria το Σάββατο το απόγευμα στις 8 Απριλίου.

Η συμμετοχή ήταν ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους. Τις επόμενες μέρες, 9 κ 10 Απριλίου, δόθηκε η ευκαιρία σε όσους μαθητές A' & B' Λυκείου δήλωσαν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ test επαγγελματικού προσανατολισμού.

Εδώ και δεκαπέντε συναπτά έτη τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου πραγματοποιούν κάθε χρόνο, στο τέλος της σχολικής χρονιάς μια κεντρική ανοικτή εκδήλωση (σε ξενοδοχείο) επαγγελματικού προσανατολισμού με το διακριτικό τίτλο «Ημέρες καριέρας» για όλους τους μαθητές Λυκείου της πόλης και τους γονείς τους, με εξαιρετική ομολογουμένως επιτυχία.

Οι καλεσμένοι - εισηγητές είναι εκλεκτοί, η οργάνωση πολύ προσεγμένη, και η κάλυψη της εκδήλωσης από τα Μ.Μ.Ε. δεδομένη. Σημαντική επίσης είναι και η προώθηση της εκδήλωσης, το προηγούμενο διάστημα, με προβολή από τα Μ.Μ.Ε. και βοήθεια από χορηγούς. Το αποτέλεσμα είναι η τεράστια συμμετοχή μαθητών και γονέων.

Βασικός εισηγητής ήταν ο Κος Σπύρος Μιχαλούλης, Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μ.Sc.), μέλος της Δ/νσης της εταιρίας συμβούλων σταδιοδρομίας Οrientum (www.orientum.gr). O ίδιοs είναι συγγραφέας του εξαιρετικού Οδηγού Σπουδών «Πάμε Πανεπιστήμιο», ο οποίος παρουσιάζει αναλυτικά τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Η εισήγησή του αφορούσε όλα τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους αλλά και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Έτσι πρότεινε τεκμηριωμένα σωστές επιλογές σπουδών και επαγγέλματος. Επίσης έδωσε συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Δεν παρέλειψε βέβαια να μιλήσει για το Νέο Λύκειο αλλά και το νέο εξεταστικό σύστημα.

Στο μέσον της εισήγησής του οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν άμεσα - δια ζώσης με επιτυχημένους επαγγελματίες από 30 διαφορετικές επαγγελματικές ειδικότητες , προκειμένου να πάρουν οι ίδιοι πληροφορίες για τις συνθήκες των επαγγελμάτων τους και τις προοπτικές τους.


ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε. ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΒΙ. ΠΕ. Ηρακλείου Τ.Κ. 71601

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ: 2810-398100
Fax: 2810-398015
Marketing: 2810-398112-113
Αγγελίες: 2810-398101, 152

[email protected]
[email protected]
Powered by Media Graphics
Άδειες