Αγριόμαντρα: Το μυστικό "διαμάντι" της Ιεράπετρας -photos - ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Αγριόμαντρα: Το μυστικό "διαμάντι" της Ιεράπετρας -photos

Η παραλία και το φαράγγι της Αγριόμαντρας βρίσκονται 24 χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου και 3 χλμ. δυτικά από το χωριό Καβούσι της Ιεράπετρας.

Πρόκειται για μία από τις πιο καλά κρυμμένες, δυσπρόσιτες γι' αυτό και σχετικά άγνωστες παραλίες της ανατολικής Κρήτης. Όταν καταφέρετε να την προσεγγίσετε το τοπίο θα σας μαγέψει: πανέμορφη παραλία με βότσαλο και καταπράσινα κρυστάλινα νερά.

Αρχικά, διασχίζουμε τα καταπράσινα λιβάδια δυτικά από το Καβούσι, στη θέση Λάκκος Αμπελιών, ως την είσοδο του φαραγγιού. Η παραλία βρίσκεται στην έξοδο του σύντομου φαραγγιού της Αγριόμαντρας, το οποίο αναγκαστικά πρέπει να διασχίσουμε για να φτάσουμε ως τη θάλασσα. Ευτυχώς το μονοπάτι και σύντομο είναι και σχετικά εύκολο να περπατηθεί. Σε μόνο 10 λεπτά πεζοπορίας θα δούμε την παραλία.

Λίγο πριν φτάσουμε στην παραλία δεξιά κι αριστερά το βλέμμα μας θα τραβήξουν μικρές σπηλιές στους βράχους. Μία από αυτές τις σπηλιές είναι λαξευμένη με πέτρα και έχει διαμορφωθεί σε μικρό ναό. Χτίστηκε κατά τα βυζαντινά χρόνια από κάποιον ερημίτη και είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Μέσα στον μικρό ναό δεν υπάρχουν λειτουργικά σκεύη ή εικόνες, όμως ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αποκτά ζωή με την τέλεση μυστηρίων όπως βαφτίσεις!

Η παραλία της Αγριόμαντρας είναι ένα απάνεμο καταφύγιο, καλά προστατευμένη στην αγκαλιά των τοιχωμάτων του φαραγγιού, τα οποία εισχωρούν στη θάλασσα. Η Αγριόμαντρα είναι ερημική κυρίως λόγω της δύσκολης πρόσβασης. Ιδανική για απομόνωση. Στα μεγάλα αλμυρίκια θα βρείτε την απαραίτητη φιλοξενία και σκιά που χρειάζεστε για να απολαύσετε την μοναξιά και το τοπίο όλη μέρα.

Φωτογραφία: Γιάννης Μεταξάκης (Ιεράπετρα)


ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε. ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΒΙ. ΠΕ. Ηρακλείου Τ.Κ. 71601

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ: 2810-398100
Fax: 2810-398015
Marketing: 2810-398112-113
Αγγελίες: 2810-398101, 152

[email protected]
[email protected]
Powered by Media Graphics
Άδειες