Κάηκαν θερμοκήπια στην Ιεράπετρα, τιτάνια μάχη πυροσβεστών - ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Κάηκαν θερμοκήπια στην Ιεράπετρα, τιτάνια μάχη πυροσβεστών

Στάχτη έγιναν θερμοκήπια στην Ιεράπετρα και σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Mε τη βοήθεια των ανέμων δυνάμωσε η φωτιά που ξέσπασε στη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Στόμιο Ιεράπετρας και έκαψε θερμοκήπια. Οι φλόγες γρήγορα επεκτάθηκαν και μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες για να τις τιθασεύσουν.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο επτά πυροσβεστικά οχήματα με δεκαπέντε άντρες, παραμένουν στην περιοχή για επιτήρηση και για αποφυγή αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Βίντεο που ανήρτησε ο Νίκος Τσατσάκης

Βίντεο που ανήρτησε ο Μανόλης Δοξανάκης

Κάηκαν θερμοκήπια

Σύμφωνα με το διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων νομού Λασιθίου αντιπύραρχο κ.Βασιλάκη «η φωτιά εκδηλώθηκε ανάμεσα σε θερμοκήπια, σπίτια και επιχειρήσεις και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για την κατάσβεσή της. Η φωτιά έκαψε δύο θερμοκήπια, 40 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και ελαιώνες, ενώ κάηκε αρδευτικό δίκτυο και καλώδιο της ΔΕΗ».

Οι φωτογραφία από τη μεγάλη φωτιά που εξασφάλισε το neakriti.gr  

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ ΕΚΑΨΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ

Τιτάνια μάχη

Στην τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα από το Ηράκλειο, κάτοικοι της περιοχής με τα ψεκαστικά τους μηχανήματα, εθελοντές Σαμαρείτες, η ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο.

30πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν τιτάνια μάχη

Επικίνδυνο πυροθερμικό κοκτέιλ

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη «στην περιοχή έχει δημιουργηθεί από τους αγρότες ένα επικίνδυνο πυροθερμικό κοκτέιλ από άχρηστα πλαστικά θερμοκηπίων, φυτικά υπολλείμματα, ξύλα και μπάζα που όταν αρπάξουν φωτιά δεν μπορούν να σβήσουν».

Yπενθυμίζεται ότι υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Δείκτης 3) προβλέπεται για σήμερα στην Κρήτη.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης


ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε. ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΒΙ. ΠΕ. Ηρακλείου Τ.Κ. 71601

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ: 2810-398100
Fax: 2810-398015
Marketing: 2810-398112-113
Αγγελίες: 2810-398101, 152

[email protected]
[email protected]
Powered by Media Graphics
Άδειες