Στον αέρα η διανομή των συγγραμμάτων: Διαμαρτυρίες στο Π.Κ. - ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Στον αέρα η διανομή των συγγραμμάτων: Διαμαρτυρίες στο Π.Κ.

Στον αέρα βρίσκεται η διανομή επιστημονικών συγγραμμάτων στα πανεπιστήμια, αφού τα φέσια που έχει αφήσει το υπουργείο παιδείας σε εκδοτικό οίκο, μάλλον έφτασε η ώρα να πληρωθούν, ειδάλλως κινδυνεύουν οι φοιτητές να μείνουν χωρίς βιβλία στην εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου.

Παράλληλα, οι φοιτητές δίνουν καθημερινό αγώνα οικονομικής επιβίωσης για να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το Ρέθυμνο και τούς είναι αδιανόητο να μπει το χέρι στην τσέπη για τα έντυπα βοηθήματα.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, αντιδρώντας στη μη διανομή επιστημονικών συγγραμμάτων. Είναι κοινό μυστικό ότι αναγκάζονται να φωτοτυπούν σημειώσεις συμφοιτητών ή και καθηγητών, όμως η έλλειψη και των συγγραμμάτων, εκ των ων ουκ άνευ!

Το να χρειαστεί να προμηθευθούν οι ίδιοι οι φοιτητές με δικά τους χρήματα τα συγγράμματα που "κόπηκαν" ξαφνικά, είναι απλά μια εναλλακτική που δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. ήδη οι φοιτητές δηλώνουν εξαθλιωμένοι οικονομικά με ελάχιστη προσφορά σε σίτιση και στέγαση από το κράτος και με τις συνθήκες εργασίας απάνθρωπες σε όσους δεν έχουν άλλη επιλογή, μήπως και παραμείνουν στο Ρέθυμνο.

Οι φοιτητές θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν χρειαστεί, ωστόσο προκαλεί αίσθηση ότι σήμερα, έλειπαν η ΔΑΠ και η ΑρΕν που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΠΑΣΠ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών του ΚΚΕ και η ακόμα πιο αριστερή ΕΑΑΚ, ήταν τρεις διαφορετικοί κόσμοι στην "κοινή" κατά τα λοιπά διαμαρτυρία.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης


ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε. ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΒΙ. ΠΕ. Ηρακλείου Τ.Κ. 71601

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ: 2810-398100
Fax: 2810-398015
Marketing: 2810-398112-113
Αγγελίες: 2810-398101, 152

[email protected]
[email protected]
Powered by Media Graphics
Άδειες