Ερωτηματικό ο κόσμος στον τελικό κυπέλλου στα Αοράκια - ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Ερωτηματικό ο κόσμος στον τελικό κυπέλλου στα Αοράκια

Ένας μήνας έχει απομείνει για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση μπάσκετ που θα φιλοξενηθεί για το 2018 στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

 Ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ συγκεντρώνει τα βλέμματα για αγωνιστικούς, αλλά και εξωαγωνιστικούς λόγους, και σίγουρα αποτελεί μια πρόκληση για το νησί, που καλείται να διατηρήσει την καλή φήμη που έχει δημιουργήσει στη φιλοξενία σπουδαίων αθλητικών διοργανώσεων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί έχει να κάνει με τη διανομή των εισιτηρίων, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος επεισοδίων, κάτι που σε καμία περίπτωση δε θέλουν να σκέφτονται οι διοργανωτές.

Το φιάσκο του περυσινού τελικού ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό είναι πρόσφατο και κανείς δε θέλει να επαναληφθεί. Από την άλλη πλευρά, Ολυμπιακός και ΑΕΚ θέλουν κοντά τον κόσμο τους, και μάλιστα η Ένωση απειλεί ακόμα και να μην κατέβει στον τελικό εάν δεν έχει το κοινό της στα Δύο Αοράκια.

Το "μπαλάκι" ουσιαστικά το έχει η Αστυνομία, η οποία, εφόσον δεν αναλάβει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του αγώνα, θα ανάψει το "πράσινο φως" για την απαγόρευση παρουσίας οργανωμένων οπαδών. Καταρχήν αναμένεται να ζητηθεί η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την Αθήνα στην Κρήτη και εν συνεχεία η μη παρουσία οργανωμένων στο γήπεδο. Αυτή μοιάζει να είναι και η πιο πιθανή εξέλιξη.

Το κλειστό στα Δύο Αοράκια δε θα είναι άδειο, καθώς οι διοργανωτές έχουν σκοπό να μοιράσουν προσκλήσεις στους μαθητές των σχολείων της Κρήτης. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, πάντως, σύντομα, καθώς ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο τελικός πλησιάζει.

Πέραν της αμαύρωσης του τελικού, κανείς από τους διοργανωτές δε θέλει να προκληθούν ζημιές στο γήπεδο, καθώς μία εβδομάδα αργότερα η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών θα δώσει τα δύο εντός έδρας παιχνίδια της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 Το κλειστό στα Δύο Αοράκια έχει επιλεγεί ως έδρα της "γαλανόλευκης", η οποία στις 27 Νοεμβρίου του 2017 είχε νικήσει με άνεση το Ισραήλ διατηρώντας το αήττητό της. Τα παιχνίδια με την Εσθονία την Παρασκευή 23/2 και με τη Μεγάλη Βρετανία την Κυριακή 25/2 είναι πολύ σημαντικά όσον αφορά στο πλασάρισμα της Εθνικής μας και θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο. Καταρχήν όμως το γήπεδο θα πρέπει να είναι σε θέση να φιλοξενήσει αγώνα...

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη


ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε. ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΒΙ. ΠΕ. Ηρακλείου Τ.Κ. 71601

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ: 2810-398100
Fax: 2810-398015
Marketing: 2810-398112-113
Αγγελίες: 2810-398101, 152

[email protected]
[email protected]
Powered by Media Graphics
Άδειες